Looking For Anything Specific?

Italyada Turk Koyu / İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena : 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi.

Italyada Turk Koyu / İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena : 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi.. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim.

İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-13 ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-13 ... from www.gelgez.net
Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor.

İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya'da bir türk köyü moena! Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-12 ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-12 ... from www.gelgez.net
İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'da bir türk köyü moena!

Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı.

İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık.

La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

İtalya'da Bir Türk Köyü Moena|Kültür-Yaşam|kültürvizyon|
İtalya'da Bir Türk Köyü Moena|Kültür-Yaşam|kültürvizyon| from www.kulturvizyon.com
La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. İtalya'daki türk köyünden davet var. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс.

İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy italya. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım.

Posting Komentar

0 Komentar